четвртак, 24. јануар 2019.

Trendovi koji su obilježili sezonu jesen-zima 18/19 iz ugla Kane Tomašević


Kako živimo u vremenu značajnog osnaživanja žena na svim životnim poljima, sasvim je logično da se to odrazilo I na modnu scenu, a time i na sam izgled modern žene, u vidu odjeće koju svakodnevno nosimo. Sve to zajedno učinilo je da se ove sezone žena dobro osjeća u svojoj koži I izgleda moćno. Koji su to trendovi koji su obilježili ovu sezonu? Krenimo redom.


Jesenji must - have: tanka perjana jakna

Jesenji dani su uglavnom topli, ali svakoj ženi je potrebna moderna jakna koju će nositi od oktobra, do decembra kada nam zima zakuca na vrata. Jakna za prelazni period je važna stvar u garderoberu svake žene, jer za tren oka može da promijeni vaš izgled. Dizajneri su pripremili široku paletu novih modela, a ona koja se meni posebno dopada je tanka perjana jakna, koja je pravi klasik i koju ćete vrlo lako kombinovati sa ostatkom vaše jesenje garderobe. Ove jakne nečujno su se ušunjale u dnevnu, poslovnu i ženstvenu garderobu. Novi modeli perjanih jakni su tanki i prate liniju tijela, tako da ženstvenu liniju možete da postignete bez mnogo napora. Slobodno miješajte stilove, samo zadržite sličnu paletu boja. To je siguran način da postignete interesantan, ali skladan izgled. Tanke perjane jakne uvijek su aktuelne i unose dinamiku u svaku kombinaciju. Lijepa haljina i perjana jakna čine idealan par ako ih nečim povežete. Recimo bojom. Ovu kombinaciju, prilično neutralnu, stilski određuje obuća. Možete da je nosite uz šta god poželite, od patika i mokasina do visokih potpetica. Zato, odaberite jaknu u svom stilu, koja se lako kombinuje, koja je komforna i udobna i koja će vas zaštiti od hladnoće ujutro kada krenete na posao.

 Legend jakne

Pliš kao materijal sezone

Pliš kao materijal nije nikakva novost na modnoj sceni. Međutim, dok se proteklih sezona smatrao nenosivim, ove sezone je postao i više nego poželjan, pa je raskošni pliš pokazao tendenciju da postane čak i jedan od vodećih trendova ove sezone. Više poznatih dama odlučilo se za haljine, suknje i ostale komade od ovog fantastičnog materijala, koji ostavlja poseban utisak sofisticiranosti. Akcenat je, prije svega, na haljinama od pliša, koje se mogu naći u gotovo svim dužinama. Različitog su kroja: od uskih i atraktivnih, koje prate liniju tijela, dekoltiranih, bez ramena, do malo ležernijih, širih, u retro stilu, sječene ispod grudi i sa visokim strukom. Iako pliš na prvi pogled djeluje luksuzno i glamurozno, plišana haljina pruža velike mogućnosti kombinovanja, pa u zavisnosti od izbora ostalih komada odjeće i detalja, može da bude dio ležernog, poslovnog i elegantnog izgleda. Moj izbor kako za dnevne, tako i za večernje kombinacije, je uska plišana haljina u crnoj boji, u kojoj, sigurna sam, nećete proći nezapaženo gdje god se pojavile!

 Legend haljine

Uvijek aktuelan: cvjetni dezen

Svi vole djevojke i žene u haljinama. Još ako su lepršave i cvjetne, ženstvenost je zagarantovana. Haljine ističu figuru i čine da se žena osjeća ženstvenom. Sjetite se samo starih diva iz Hollywood-a i crno-bijelih filmova. Romantični stil odijevanja se poslednjih sezona vratio na velika vrata. Volani, nježne boje, cvjetovi na košuljama, suknjama, jaknama. Svi poznati brendovi su, između ostalog, predložili da ove sezone budete lepršave i vesele u cvjetnom printu. Haljine, odijela, suknje, sakoi ili košulje – na vama je da izaberete, ali nemojte propustiti priliku da ponesete ovaj dezen. Iako se cvjetni dezeni automatski povezuju sa toplijim vremenom, oni se, zapravo, mogu kombinovati tokom cijele godine. Moj favorit su haljine. Cvjetne haljine pomalo nadahnute sedamdesetim godinama su veliki hit ove sezone, a možete da ih nosite na nekoliko načina: uz starke, štikle ili baletanke. Šta god da odaberete, nećete pogriješiti. Kao i svaki šareni komad, cvjetnu haljinu kombinujte sa jednobojnim komadima, a ukoliko ste baš hrabre pokušajte da ga kombinujete sa drugim printom. Cvijeće na haljinama je univerzalni simbol ženstvenosti, stoga se prepustite veličanstvenom cvjetnom dezenu i pustite vašu unutrašnju sreću da cvjeta kroz vašu garderobu!

 Legend haljine

Karirani kaput

Pogledate li kolekciju bilo kojeg high street brenda za jesen i zimu nećete moći, a da ne uočite simpatične komade izrađene od uzorka sličnom stolnjaku. Jedan je od definitivno najupečatljivijih trendova, kojem nijesu odoljele ni modne ikone i ljubitelji mode. Karirani uzorak je svestran i lak za nošenje. Bez obzira da li izaberete zemljane tonove, klasičnu kaki i sivu ili teget, pank crveno-crnu ili nekonvencionalnu svijetlo rozu, ljubičastu ili zelenu, izgledaćete moderno. Karirani uzorak nas podsjeća na bezbroj stvari: učenice u uniformi, kantri momke u flanelskim košuljma, škotske kiltove, većina njih nije baš oličenje visoke mode. Međutim, dizajneri su prihvatili poznati tartan uzorak i promovišu ga iz sezone u sezonu. Međutim, moramo naglasit da mi je karirani kaput gotovo postao sinonim za sezonu jesen/zima 2018-2019. Karirani uzorak je klasika i oduvijek je bio dio kolekcija poznatih modnih kuća. Međutim, ove sezone karirani dezen najviše je zastupljen na kaputima i gotovo da ne postoji modni brend koji u svojoj ponudi nema moderne karirane kapute. Znamte da street style zvjezdice prate vruće trendove i ove praktične kapute savršeno kombinuju sa modernim odjevnim komadima. Na ulicama svjetskih metropola najčešće ćete vidjeti "IT" djevojke koje svoje karirane kapute nose u najrazličitijim kombinacijama. Zato, pogledajte njihove outfite, koji će vas, sasvim sigurno, inspirisati da i vi nabavite jedan (ukoliko nijeste) i stilizujete ga na maštovit način.

 Legend kaputi


Najomraženija torbica devedesetih: kaiš torba ili tzv. “pederuša”

Tokom devedesetih bilo je gotovo nezamislivo izaći napolje bez patika sa vazdušnim đonom, „brzih“ naočara i „pederuše“. Torbice koje smo nosili oko struka starijima su služile za čuvanje ključeva i novca, a oni najmlađi su u njima držali mirišljave papiriće. Sada je obožavana „pederuša“, doživjela redizajn i postala modni detalj namijenjen fashionisticama 21. vijeka. Ova mala torba koju smo svojevremeno nosili izazivala je ambivalentne osjećaje. Ili smo je mrzjeli ili obožavali, koliko je bila omiljena toliko je bila i omražena, zbog problematičnih momaka kojima je upravo taj detalj bio neizostavni dio imidža. A ona se ponovno vratila u modu, i, koliko mi se čini, ostaće tu još neko vrijeme! Nakon luksuznih izdanja, poput one kuće Gucci, ova „it“ torbica je svoje mjesto već pronašla i u kolekcijama high street brendova, ali i oko struka djevojaka koje insistiraju na opuštenom i modernom stilu. Novi modeli su mnogo prefinjeniji i ženstveniji nego što su bili nekad, a modne blogerke uspjele su da ih sjajno uklope uz mnogo finije komade od šuškavih trenerki i predstave kao jedan od hit aksesoara za ovu sezonu.

 Legend kaiš torbe





SHARE:

Нема коментара

Постави коментар

© Legend Blog - Crna Gora. All rights reserved.
MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig