уторак, 19. фебруар 2019.

Veliki vodič kroz trendove za sezonu proljeće ljeto 2019 - Kana Tomašević


Iako ovih dana još uvijek uživamo u snijegu i zimskim čarolijama, pa i ne pomišljamo na ljeto i trendove koji nas tada očekuju, činjenica je da modni dizajneri vrijedno rade ne bi li nas na vrijeme uputili u to šta će biti trendi u sezoni koja nam dolazi. Zato smo za vas, kao nastavak na prethodni post, izabrali najbolje i priredili ovaj svojevrsni vodič koji slijedi u nastavku.

Trench coat
Trench coat je ključni komad u vašem garderoberu, najbolji komad za prelazno vrijeme i aksesoar u kom možete da dočekate prve tople zrake, sigurni da ste IN. Čuveni trenč je proslavio njegov matični tvorac, britanski brend Burberry, a zahvaljujući vizionaru pomenute kuće Christopher Bailey-u, klasičan trenč u camel boji odavno je dobio pregršt trendi varijacija koje poznate “it djevojke ” i fashionistice nose, dok ih horda fotografa prati i zumira. Jednostavni trenč kaput predstavlja idealan odjevni predmet za prelazna godišnja doba (proljeće i jesen). Ovaj kaput je već decenijama sinonim za ženstvenost, glamur i nepogrešiv stil. Nosile su ga, a i dalje ga nose, neke od najljepših i najstilizovanijih žena svijeta i, što je najinteresantnije, kombinuju ga uz sve moguće varijante. Boja i materijal trenč kaputa čine ga idealnim za kombinovanje raznoraznih stilova: poslovnog, sportskog ili ženstvenog. Bilo da je riječ o klasičnom modelu do koljena, ženstvenom sa pojasom ili onom u stilu osamdesetih godina, trenč za većinu žena predstavlja neizostavni dio garderobe. Osim čuvene camel boje, moj izbor je trenč kaput u petrol zelenoj boji, u kojem, sasvim sigurno, ne možete proći nezapaženo.

 proljeće ljeto 2019

 proljeće ljeto 2019
Must – have i ove sezone: lay down šuškave jakne


O ovim jaknama govorila sam u prethodnom postu, a trend nošenja jakni od šuškavog materijala nastavlja se i u novoj sezoni. Jakna za prelazni period je važna stvar u garderoberu svake žene, jer za tren oka može da promijeni vaš izgled. Dizajneri su pripremili široku paletu novih modela, a model koji se meni posebno dopada je onaj sa karnerom i bez kapuljače. Karner na donjem dijelu jakne daje ovom odjevnom komadu jedinstven i atraktivan izgled. Ova moderna jakna je pravi klasik, pa ćete je vrlo lako kombinovati sa ostatkom vaše garderobe. 
 proljeće ljeto 2019
Dezeni koji se nose: cvjetni i geometrijski

Romantični stil odijevanja se vratio na velika vrata. Volani, nježne boje, cvjetovi na košuljama, suknjama, jaknama. Svi poznati brendovi su, između ostalog, predložili da ove sezone budete lepršave i vesele u cvjetnom printu. Haljine, odijela, suknje, sakoi ili košulje – na vama je da izaberete, ali nemojte propustiti priliku da ponesete ovaj dezen. Iako se cvjetni dezeni automatski povezuju sa toplijim vremenom, oni se, zapravo, mogu kombinovati tokom cijele godine. Naš favorit su haljine. Cvjetne haljine pomalo nadahnute sedamdesetim godinama su veliki hit ove sezone, a možete da ih nosite na nekoliko načina: uz starke, štikle ili baletanke. Šta god da odaberete, nećete pogriješiti. Kao i svaki šareni komad, cvjetnu haljinu kombinujte sa jednobojnim komadima, a ukoliko ste baš hrabre pokušajte da ga kombinujete sa drugim printom. Cvijeće na haljinama je univerzalni simbol ženstvenosti, stoga se prepustite veličanstvenom cvjetnom dezenu i pustite vašu unutrašnju sreću da cvjeta kroz vašu garderobu!
 proljeće ljeto 2019
Vesele boje oblikovane u kockice, krugove, trouglove i ostala geometrijska tijela pravi su hit ove sezone. Jarke boje oduvijek su bile izbor za ljeto, ali ove sezone, kada su većinom oblikovane u geometrijska tijela, postale su pravi must - have! Geometrijski uzorak veliki je trend već nekoliko sezona, a usvojile su ga kako obične djevojke  koje se šetaju gradskim ulicama, tako i slavne ljepotice. Možda nijeste bile oduševljene ovom granom matematike kada ste kao djevojčica u školu morale nositi lenjire, šestar i sveske bez linija, ali geometrija je definitivno modni uzorak koji ćete voljeti. Odjeća sa geometrijskim uzorcima pravi čuda od ženskog tijela, a ovaj dezen je idealan izbor za svaku priliku! Potrebno je samo da prilagodite boje i model odjeće.
 proljeće ljeto 2019
Moderni boho look za fantastičan proljećni stil

Sienna Miller, sestre Olsen, Kate Moss. Ovo su dame koje su učinile da stil koji savršeno ujedinjuje slojevito odijevanje, hippie i boemske elemente i ciganske detalje postane popularizovan i voljen već više od dvadeset godina. Neopterećenost i šarenilo boja su epiteti koji se najčešće vežu uz njega, mada boho stil možete furati i jednobojnim komadima uz boho detalje kao što su čizme. Festivali i street style fotografije su ga učinili još većim izazovom, a odličan je odabir za svaku sezonu, upravo zbog glavnih elemenata boho stila: nakit, šarene haljine, etno detalji i rese. Boho izgled je nešto što možete nositi tokom cijele godine. Sa samo malo više eksperimentisanja ovaj izgled vas olako može voditi iz najtoplijeg perioda do najhladnijeg. Mnogo žena voli boho stil zbog jedne stvari: lako ga je iznijeti. Naravno, prvo morati razumjeti šta je stil uopšte i kada jednom shvatite, možete kombinovati odjeću i tematizovati stil dokle god želite.

 proljeće ljeto 2019
Za savršen “lady” look: midi dužina


Midi suknja spada u najženstveniji komad garderobe koji u pravoj mjeri otkriva seksipil svake dame, ali i neodoljivu romantičnost. Haljine midi dužine, do ispod koljena, savršen su izbor za žene koje vole eleganciju. Ovakvi modeli izdužuju figuru i ne stoje samo visokim, vitkim i dugonogim damama, što potvrđuje stajling nekih poznatih džepnih Venera, poput Viktorije Bekam, Mire Dume i Sare Džesike Parker. Kao odličan komad koji se može nositi u raznim prilikama i uklapati se uz različite outfite, midi haljina ove sezone doživljava veliku popularnost, te nam stiže u raznim stilovima: od retro modela A kroja, do nešto glamuroznijih pensil.

 proljeće ljeto 2019
Boje sezone: Žuta i koralna


Žuta boja duže vremena nije bila previše aktuelna, ali je poslednjih sezona sinula kao sunce. Jesenji trend ove boje nastavlja se i dolaskom proljeća, pa je žuta boja “okupala” odjevne predmete, ali i modne dodatke. Ove sezone, ovo je jedna od najpopularnijih boja. Stilisti kažu da je ova boja namijenjena osobama sa stavom, smjelim i samouvjerenim, jer prosto privlači poglede i traži pažnju. Nosi se na kaputima, haljinama, suknjama, ali i trendy torbicama. Kombinuje se uz apsolutno sve, pa žutu boju možete nositi i u dnevnim i u večernjim varijantama.
 proljeće ljeto 2019
Pantone institut, samoprozvani svjetski autoritet za boje, procijenio je da nam u 2019. godini treba malo više radosti i optimizma, vedrine i zadovoljstva, pa je proglasio boju “živi koral” za boju 2019. godine.  Realno, ne bismo se žalile da imamo malo više toga, a ova boja će, sudeći po svemu u tome da nam pomogne. Ova energična boja donosi dozu veselosti gdje god da je upotrijebite. Ja je već zamišljam uz preplanuli ten i na plaži neke egzotične destinacije.
 proljeće ljeto 2019







SHARE:

Нема коментара

Постави коментар

© Legend Blog - Crna Gora. All rights reserved.
MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig